Începerea lucrărilor la Bd. Unirii, str. Transilvaniei și Aleea Industriilor () se amână cu câteva luni (bune).
Într-un răspuns dat azi către buzoienii.ro, firma Hidro Salt B 92 (clasată pe locul 2) a anunțat că va contesta și în justiție desemnarea drept câștigătoare a licitației a firmei austriece Strabag.
HS a decis să meargă și în justiție deși a contestat și a pierdut zilele trecute și la CNSC (Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor).
Ghinion! Din decembrie 2019 procedura e blocată în faza licitației de desemnare a executantului. Proiectul e de 18,5 mil.€, fonduri europene, cel mai mare atras vreodată de mun. Buzău
E HS o firmă contestatară de profesie ? „Da, dar avem motive !”
Într-un comunicare către buzoienii.ro, firma HS a anunțat că până acum a contestat în justiție 24 de atriburi. Și a câștigat 21!
Deugene Băiculescu – proprietar HS:
„Portofoliul de clienti al HS este alcatuit, intr-o proportie covarsitoare, de companii de stat si diverse autoritati publice centrale si locale.
Intr-o perioada in care, de multe ori, companiile romanesti care ‘’fac afaceri cu statul’’ sunt privite ca firme necinstite, care folosesc mijloace nelegale sau la limita legalitatii pentru a semna si derula respectivele contracte, HS demonstreaza ca SE POATE SI ALTFEL! Cu perseverenta si curaj, poti castiga contracte cu statul si prin hotarari de instanta, chiar daca autoritatea contractanta nu iti atribuie lucrarea respectiva.
Compania HS si-a asumat riscul de a fi catalogata de catre unii ca fiind ‘’contestatara de profesie’’, ‘’firma procesomana’’ etc, de a fi eventual supusi la presiuni sub diverse forme din partea unor autoritati contractante care sa ne indice pe noi ca sursa problemelor aparute in demararea unor investitii, pentru a-si cautiona propriile greseli /probleme /practici in fata alegatorilor si /sau a superiorilor, ca fiind motivul pentru care nu isi pot implementa proiectele, pierd bani europeni etc. Cu toate acestea, atunci cand ni se face o nedreptate, nu renuntam sa incercam prin mijloace legale sa obtinem dreptul de a executa un contract public si utilizam mijloacele legale pentru a contesta rezultatul initial al unor proceduri de achizitie publica.
Procentele cu privire la contractele derulate de HS si modul de obtinere al acestora (situatie centralizata in perioada 2019-2021), sunt mai sugestive decat orice explicatie deoarece sunt cifre care demonstreaza ca in majoritatea covarsitoare a cazurilor am castigat procesele / contestatiile:
Nr total de contestatii HS impotriva rapoartelor de procedura / deciziilor autoritatii, finalizate: 24; din care:
- castigate: 21
- pierdute 3
- procent reusita: 87,5%
Din totalul contestatiilor cele mai multe au fost facute impotriva deciziilor următoarelor autoritati contractante:
Compania Nationala de Investitii (CNI) – Nr total de contestatii HS impotriva rapoartelor de procedura / deciziilor autoritatii, finalizate: 12, din care:
- castigate: 12
- pierdute 0
- procent succes:100%
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) – Nr total de contestatii HS impotriva rapoartelor de procedura / deciziilor autoritatii, finalizate: 7, din care:
- câștigate: 7
- pierdute 0
- procent succes:100%
De ce am contestat rezultatul procedurii privitoare la Bd. Unirii, str. Transilvaniei, Aleea Industriilor?
Sunt multe motive temeinice, cele mai multe tehnice si greu de inteles si explicat pentru publicul larg. Astfel, fara a intra in detalii, precizam doar ca in urma consultarii dosarului achizitiei au reiesit vicii evidente ale ofertei desemnate castigatoare.
În mod incorect, autoritatea contractanta și-a ignorat pur si simplu propriile concluzii cu privire la capabilitatile tehnice ale ofertantilor si a declarat admisibila, conforma si castigatoare oferta unui operator economic care a nu ar putea executa in conditii de legalitate contractul care se intentioneaza a fi atribuit.
Ce vom face in continuare?
Sigur ca, desi statistica spune ca noi facem constestatii justificate (conform procentelor prezentate mai sus), nu suntem siguri ca vom castiga in instanta si acest contract. Dar suntem convinsi, dupa o temeinica documentare, ca demersul nostru este unul legitim si moral. Si incurajam toate firmele care au trecut prin experiente nefericite, frustrante, fiind nedreptatite in derularea unor proceduri de achizitie publica, sa NU RENUNTE sa lupte la dreptul lor! Ca operatori economici buni contribuitori la bugetul de stat, sa facem afaceri cu statul! Afaceri corecte, bineinteles!
Directia de Comunicare – HS